• CHRÁŇME SI NAŠU ZEM

          • V mesiaci apríl a máj naša materská škola  organizuje súťaž deti, ktorá je zameraná na skrášľovanie a ochranu životného prostredia.

             

            1. Dieťa vykoná nejakú aktivitu doma (napr. poleje kvietky, pohrabe trávnik, pozametá, separuje

            odpad, zasadí si kvietok, pomôže pri skrášľovaní príbytku, pomôže pri prácach v záhrade ..... )

             

            2. Rodič na papierik napíše : meno, aktivitu dieťaťa, 

            (dieťa môže svoju aktivitu aj nakresliť)

             

            3. Dieťa prinesie papierik do školy.

             

            Na konci mesiaca  spočítame jednotlivé aktivity detí a vyhodnotíme  ich.

            Dúfame, že bude pekné počasie a vaše deti tak budú môcť ukázať svoju šikovnosť, ochotu a pracovitosť. 

          • Zápis a prijatie dieťaťa do materskej školy Hladovka na školský rok 2021/2022

          • Zápis detí do materskej školy v Hladovke, sa uskutoční od 01.05.2021 do 31.05.2021. Dieťa sa prijíma do MŠ na základe elektronickej prihlášky, ktorú nájdete na stránke MŠ: https://mshladovka.edupage.org/. 
            Prihlášku si  elektronicky vyplňte a odošlite. Príde Vám potvrdzovací e-mail.

            Vytlačte si ju a spolu aj s potvrdením o zdravotnom stave, rodným listom dieťaťa a prefotenou kartičkou zdravotného poistenia , prineste osobne do materskej školy

            v termíne od 15.05.2021-31.05.2021.

            MŠ prijíma deti spravidla vo veku  od troch do šesť rokov. Prednostne sa  prijímajú deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné. Plniť povinné predprimárne vzdelávanie bude musieť každé dieťa, ktoré do 31. augusta (vrátane) ,dovŕši päť rokov veku. Povinné predprimárne vzdelávanie v materskej škole trvá jeden školský rok. Tiež budú prednostne prijaté  deti s odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky

            a deti s dodatočne odloženým začiatkom plnenia povinnej školskej dochádzky Výnimočne možno do materskej školy prijať dieťa od dovŕšenia dvoch rokov veku, ak nie je naplnená kapacita zariadenia. Priebežne počas roka sa príjmu deti, len vtedy, ak bude v materskej škole voľná kapacita. Rozhodnutie o prijatí, respektíve neprijatí dieťaťa do materskej školy k začiatku školského roka 2021/2022 dostane rodič najneskôr do 15.júna 2021.

          • Karneval v MŠ 12. 02. 2021

          • V piatok sa konal v našej MŠ karneval. Všetky deti sa premenili na krásnych šašov, ale nie len deti ale aj pani učiteľky. Karneval sme otvorili šašovským  tancom od uja Ľuba . V súťažiach sme si overili naše rýchle nôžky, rúčky a bystré očká. Zatancovali sme si a pochutnali na sladkých šiškách. Bol to krásny deň, ktorý sme mohli spolu prežiť. Veľmi pekne ďakujeme  rodičom za prípravu občerstvenia.

          • Oznam pre rodičov.

          • Milí rodičia, v pondelok 08.02.2021 sa obnovuje prevádzka v materskej škole Hladovka. Pri nástupe dieťaťa do MŠ je zákonný zástupca povinný preukázať sa čestným vyhlásením, že sa bol otestovať na Covid 19 ( viď. priložené tlačivo v prílohe), ak nemáte možnosť vytlačiť si ho, bude k dispozícii ráno v MŠ.

              Testovanie si môžete vykonať v  obci na obecnom úrade,  budú testovať aj v sobotu, alebo aj v Trstenej.

            Tešíme sa na Vaše detičky.

          • Vesmír

          • Vesmír

             

            Vážení rodičia.

            Tento týždeň  sa venujeme téme: vesmír.  Môžete im túto tému priblížiť pomocou prezentácie, ktorú Vám ponúkame v prílohe. V prílohe sú tiež ja pracovné listy o vesmíre.

            Ak nemáte možnosť vytlačiť si pracovné listy, môžete nám niečo o vesmíre nakresliť.

            Spolu s deťmi môžete vytvoriť  vesmírne rakety z rôzneho materiálu. Nezabudnite nám vaše diela odfotiť.

             

            Slniečková trieda: Pracovný zošit- ŠIKOVNÁ HLAVIČKA:  str. 16.   (pracujete podľa zadania)

                                           Pracovný zošit –ŠIKOVNÉ POČTY: str. 15.  (oboznámite sa s číslicou 4). Deti, ktoré nemajú vypracované predchádzajúce číslice najskôr vypracujú tie).   

                                         Pracovný zošit- ŠIKOVNÁ CERUZKA:str.16.

             

            Lienková trieda: Pracovný zošit – objavy :str. 16.

             

             


          • Oznam pre rodičov.

          • Milí rodičia.

            Vzhľadom na to , že výchovno- vzdelávacia činnosť je prerušená aj nasledujúci  týždeň. Pripravili sme pre  deti  rôzne pracovné listy, ktoré si spolu s deťmi môžete vypracovať.

            Tento týždeň  sa budeme venovať zime a jej tajomstvám. Porozprávajte sa  s deťmi o charakteristických vlastnostiach  zimného obdobia, zimných športoch , môžete si spoločne prečítať príbehy o zime.

            V albumoch na stránke MŠ, pribudli pracovné listy o zime, ale aj pracovné listy z matematiky ( môžete si s deťmi zopakovať geometrické tvary, farby).

            Ak nemáte možnosť vytlačiť si pracovný list, môžete nám niečo o zime nakresliť.

          • Projekt Volkswagen- Malí cestovatelia v čase

          •  

                     Materská škola Hladovka v roku 2020 získala grant z firmy Volkswagen na projekt s názvom „Malí cestovatelia v čase“. Cieľom projektu je precvičiť jemnú motoriku, osvojiť si technické zručnosti pri konštruovaní a skladaní dopravných prostriedkov podľa lego plánikov, návodov, schém a vlastnej fantázie. Prostredníctvom lega a rôznych druhov stavebníc, priblížime deťom svet technického pokroku.

                   Nakoľko Ministerstvo školstva SR v súvislosti s pandémiou Covid -19, vydalo opatrenia zákazu uskutočňovať hromadné podujatia školách a v školských zariadeniach. Realizácia projektu sa uskutočnila bez účasti rodičov a starých rodičov. Projekt sa konal 12.11.2020. V úvode dňa sme deťom prostredníctvom médií (internetu, pripravenej prezentácie, kníh a encyklopédií o dopravných prostriedkoch) priblížili históriu dopravy,dopravných prostriedkov a svet technického pokroku. Deti prostredníctvom moderných učebných pomocok o vesmíre nazreli do tajov vesmíru a nových možností objavovania planét.

                         V praktickej časti pracovali deti v skupinách, kde konštruovali jednotlivé dopravné prostriedky podľa lego plánikov. Manipuláciou s rôznymi časťami lega sme podporovali u detí vlastnú fantáziu a kreativitu. Zostrojili dopravné prostriedky budúcnosti (autá budúcnosti, nové modely rakiet, raketoplánov). Deti získali pracovné kompetencie ako postupovať pri konštruovaní podľa technického náčrtu, pokusom a omylom sa naučili zachovať presnú postupnosť.

            Ďakujeme Nadácii Volkswagen Slovakia za poskytnutie grantu vo výške 1000€. Vďaka finančným prostriedkom sme si zakúpili moderné učené pomôcky.

          • Oznam pre rodičov

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Hladovke oznamuje rodičom, že dňa 03.11.2020 , t .j. v utorok, sa otvára prevádzka MŠ v Hladovke.

            Z dôvodu ochrany života a zdravia, vydalo Ministerstvo školstva SR nové opatrenia, na obdobie od 2. novembra 2020 05:00 hod. do 9. novembra 2020 01:00 hod. Ide o pravidlá pre vstup do škôl po testovaní a tiež nové aktuálne vyhlásenie rodičov o bezinfekčnosti. Toto vyhlásenie si podľa vlastných možností vytlačte, prečítajte, podpíšte a predložte pri nástupe dieťaťa do MŠ. Ak túto možnosť nemáte, bude Vám poskytnuté ráno v MŠ. 

            Prílohy :     Vstup_do_zariadenia.pdf         vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.pdf

             

             

          • Začiatok školského roka 2020/2021

          • Milí rodičia, pomaly sa končia prázdniny a detičky sa už určite tešia na svojich kamarátov a všetky pani učiteľky. Situácia, v ktorej sa práve nachádzame je zložitá, a preto nám záleží, aby sme ju spoločne zvládli a dôkladne sa pripravili na návrat do materskej školy. Chceme Vás preto poprosiť, aby ste si preštudovali a následne rešpektovali pokyny, nariadenia a usmernenia, o ktorých Vás budeme informovať a postupne aktualizovať. Buďme všetci zodpovední a prežime školský rok 2020/2021 v pohode a v zdraví. 

             

            Výchovno- vzdelávací proces v MŠ Hladovka začína 02.09. 2020 t.j. streda. Prevádzka MŠ je od 7:00 do 16:00. 

             

            DIEŤA DO MŠ POTREBUJE:

            Všetky deti: 

            Pevná obuv (sandále, papučky),  v ktorej sa mi bude dobre chodiť.

            Pohodlné oblečenie (tepláčiky, nohavice s gumou v páse, legíny), v ktorom sa budem cítiť pohodlne pri hre. 

            Náhradné oblečenie (tepláky, tričko, spodné prádlo, ponožky),  lebo pri hre a jedle sa sem-tam zašpiním.

            Celý balík hygienických vreckoviek,

            Rúško 2ks (zabalené a uložené v skrinke)

            Všetko mám pekne podpísané a uložené vo vrecúšku alebo ruksačiku.

             

            MALÉ DETI : 

            Obľúbené pyžamo (v plátenom vrecúšku), v ktorom sa mi budú snívať krásne sníčky.

            Pohár na pitný režim

             

            VEĽKÉ DETI:

            2 ks pohárov – na pitný režim a na umývanie zúbkov,

            Zubná pasta a zubná kefka,

            Úbor na cvičenie – krátke nohavice, ponožky a tričko v plátenom vrecúšku

             

            Prosíme Vás, nedávajte deťom  do MŠ hračky z domu !!

             

            Pokyny ku odovzdávaniu a preberaniu dieťaťa učiteľkám nájdete vyvesené v priestoroch šatne.

             

            TEŠÍME SA NA VÁS V NOVOM ŠKOLSKOM ROKU. 

             S pozdravom vaše pani učiteľky.

             

          • Rozlúčka s predškolákmi 29. 06. 2020 

          • Ako to už v júni býva zvykom, ani tento rok to nebolo inak. S blížiacim sa koncom školského roka nastal čas, aby sme sa rozlúčili s našimi predškolákmi. Naposledy si v triede materskej školy zaspievali, recitovali básničky. Všetkým našim predškolákom prajeme, aby v septembri s radosťou nastúpili do vytúženej školy a aby boli naďalej takí šikovní a robili všetkým okolo seba radosť. Vedenie MŠ ďakuje rodičom za spoluprácu a podporu MŠ počas školského roka. ĎAKUJEME.

          • Oznam pre rodičov novoprijatých detí do MŠ.

          • Vážení rodičia, prosíme Vás, príďte si prevziať do MŠ rozhodnutie o prijatí vášho dieťaťa na školský rok 2020/2021. Tí rodičia, ktorí ešte neodovzdali vytlačenú prihlášku, podpísanú oboma rodičmi a potvrdenie o zdravotnom stave od detského pediatra, nech tak urobia do konca mesiaca jún 2020. Prihlášku a potvrdenie môžete doručiť aj do poštovej schránky p. učiteľky Soni Bonkovej. 

          • INFORMÁCIE A POKYNY PRE RODIČOV KU OTVORENIU MATERSKEJ ŠKOLY OD 01.06.2020

          •           Na základe prieskumu a záujmu rodičov sa MŠ Hladovka v mesiaci jún 2020 otvára s počtom prihlásených detí 22. Prevádzka MŠ  bude od 7.00 hod. do 16.00 hod. Fungovať budú 2 triedy s rovnakým počtom detí po 11.           

                   Riaditeľka ZŠ s MŠ zakúpila dostatok dezinfekčných prostriedkov, potrebných pre zabezpečenie stanovených hygienicko - epidemiologických podmienok vo všetkých priestoroch materskej školy a v exteriéri materskej školy. Pre prevádzku materskej školy je zabezpečený bezdotykový teplomer a papierové utierky do umyvární.

                  Pri nástupe do práce všetci zamestnanci vyplnia dotazník o svojom zdravotnom stave.

             

            Pokyny pre rodičov:

            • Rodič zodpovedá za dodržiavanie hygienicko – epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Dodržiava pokyny riaditeľa materskej školy, ktoré upravujú podmienky konkrétnej materskej školy na obdobie do konca školského roku 2019/2020.
            • Odovzdáva dieťa výhradne zamestnancovi, ktorý dieťa prevezme až po zmeraní teploty a na základe záveru ranného zdravotného filtra.
            • Rešpektuje pravidlá – nedáva deťom žiadne hračky a iný materiál alebo pomôcky z domáceho prostredia do materskej školy.
            • V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.
            • Zákonný zástupca pri odovzdaní dieťaťa do materskej školy denne podpisuje Prehlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave dieťaťa (príloha č. 1). Prosím vytlačiť, vyplniť a podpísať doma. Ak nemáte takú možnosť, tlačivo dostanete a vyplníte ho v MŠ.
            • Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška.
            • Materská škola do konca školského roku neorganizuje žiadne spoločné akcie – rozlúčky s deťmi, besiedky, rozlúčky so školským rokom a iné hromadné podujatia, kde dochádza k združovaniu väčšieho množstva osôb; v nevyhnutnom prípade realizuje podujatie len na úrovni skupiny a bez prítomnosti zákonných zástupcov a iných osôb, nepracujúcich v materskej škole.
            • Materská škola sa  v rámci možností bude ďalej zameriavať na rozvíjanie a upevňovanie kľúčových kompetencií detí potrebných pre úspešné zvládnutie vzdelávania v základnej škole.
            •  Pri ceste do materskej školy sa sprevádzajúce osoby a deti riadia opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy by nemal presiahnuť 10 minút. Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje vždy v rúšku resp. v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa v rámci možností bez vstupovania do šatne, to znamená, že do priestorov šatne vstúpi rodič, alebo sprevádzajúca osoba až potom, ako bude dieťaťu odmeraná teplota.
            • Odporúčame minimalizovanie zhromažďovania osôb pred materskou školou. Organizácia pohybu osôb pred vnútornými a vonkajšími priestormi MŠ bude zabezpečená tak, aby sa minimalizoval kontakt medzi osobami.
            • Poverený zamestnanec zabezpečí každodenný ranný zdravotný filter, ranné meranie teploty detí každej skupiny, dezinfekciu rúk všetkých osôb pri vstupe do budovy dezinfekčným prostriedkom vhodne umiestneným. V prípade podozrenia na ochorenie (nielen na COVID – 19) dieťa nepreberie.
            • Zákonný zástupca predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako tri dni písomné vyhlásenie o tom, že dieťa neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 2).
            • Sprevádzajúca osoba zabezpečí umiestnenie rúšok v počte 2 kusy pre svoje dieťa do jeho skrinky. Rúška prosím, nech sú vo  vrecúšku.
            • Dieťa si umyje ruky bežným spôsobom pod dohľadom sprevádzajúcej osoby alebo zamestnanca materskej školy, ktorý je v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.
            • Zamestnanec materskej školy zabezpečuje organizáciu príchodu detí a sprevádzajúcich osôb tak, aby sa zamedzilo miešaniu skupín v šatni.
            • Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško. Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec má odporučené nosiť rúško.
            • Deti v materskej škole budú odpočívať , pričom odporúčaná vzdialenosť lôžok bude aspoň 1 meter medzi lôžkami.
            • Výmena posteľnej bielizne bude zabezpečená 1x do týždňa bežným spôsobom.

              

            Tento dokument sa vzťahuje na základné prevádzkové podmienky materskej školy po dobu trvania potreby dodržiavania epidemiologických opatrení a odporúčaní.

            PRÍLOHY: 

            PRILOHA_c._1.docx

            PRILOHA__c._2.docx

             

          • Oznam pre rodičov

          • Milí rodičia, nakoľko sa MŠ od 01.06.2020 otvára, prosíme Vás, kontaktujte nás na tel.č. 0910397269 do zajtra , t.j. 20.05.2020, kto z Vás ma záväzný záujem o prevádzku v mesiaci jún 2020. Ďakujeme. 

             

          • Záhradné, lúčne kvety a bylinky

          •           Milé naše detičky, veríme, že ste zažili krásny víkend, plný lásky a pohody. Určite ste maminkám pomáhali, poďakovali ste sa im za ich lásku a starostlivosť. Ďakujeme vám za nádherné obrázky vašich mamičiek. Každý obrázok bude odmenený.

                     Tento týždeň budeme poznávať lúčne kvety a liečivé rastliny. Mnohí z vás ste určite obdarovali svoje maminy kyticou kvetov alebo ste im natrhali nejaké kvety z lúky a záhradky. Poproste maminky, aby vám porozprávali, ako sa tie kvietky volajú. Taktiež sa môžete opýtať či z vašich rastlín v záhrade máte aj úžitok alebo sa jednoducho pestujú len na okrasu. Zahrajte sa na záhradkárov, zasejte si nejaké semienko a spoločne sa starajte o vašu záhradku. 

                         Tešíme sa na vaše fotky, ako sa napríklad staráte o svoju záhradku, ako ste si zašli do prírody pozorovať kvietky,ako ste spievali alebo ste si niečo vyrobili napr. herbár, púpavový med,sirup...

                       Dňa 15.05.2020 je Svetový deň rodiny - Verejnosť po celom svete si v tento dátum pripomína Svetový deň rodiny, ktorý bol vyhlásený Organizáciou spojených národov  v roku 1993. Význam dňa rodiny spočíva v pripomenutí dôležitosti rodiny ako základnej stavebnej bunky spoločnosti.

                      Keďže nám stále pretrváva pandémia COVID -19 a my sa nemôžeme navštevovať, nakreslite obrázok svojej rodiny alebo vytvorte nejaký darček pre vašich starých rodičov, sesternice ,bratrancov, krstných rodičov s ktorými sa nemôžete stretávať a chýbajú vám. Vložte im to do schránky alebo im to pošlite poštou, nech vedia, že vám chýbajú a že sa tešíte na stretnutie s nimi.

            Zošity: Slniečková trieda: Modrý:  str. 16  a 17  Červený: str. 20      Žltý:  str.24

                        Lienková trieda:   Modrý:  str. 24     Ružový: str. 18 a 19       Zelený:    str. 21

                                                  Chrobáčik (3-4 ročné) : str. 20

             

            Vaše pani učiteľky

            Pár námetov  (fotonámety a pracovné listy nájdete vo fotoalbume):

            pracovne_listy_kvety.docx

            Zaciatocne_pismenka.docx

            Dokresli_druhu_polovicu_kvietku.docx

            Tri_motyle_-_pribeh__citanie_s_porozumenim..docx

            Pocet_slabik.docx

            Slova_a_slabiky(1).docx

            Grafomotorika.docx

            Vpravo__vlavo.docx

            Video ROZVOJ REČI - CPPPaP NO

    • Kontakty

      • Materská škola ZŠ s MŠ Hladovka
      • Tel.: + 421 910 397 269
      • Hladovka 47 027 13 Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje