• Remeslo má zlaté dno...🌾🧵🧺🗝️

          • Finančne podporil Žilinský samosprávny kraj

            Projekt - S Krpčekom do sveta

            Cieľom projektu bolo priblížiť a zachovávať u detí v materskej školy (vo veku 2 - 6 rokov) goralské zvyky a tradície, ktoré sú s obcou Hladovka úzko späté. Hlavným zámerom bolo zakúpenie interaktívneho displeja, ktorý spája a zveľaďuje nehmotné kultúrne dedičstvo so súčasným svetom techniky. Tieto ciele sa nám podarilo naplniť v mesiacoch október a november, prostredníctvom týchto činností. 
            Prostredníctvom každodenných činností, keď sme mali možnosť deťom približovať či už vizuálnou alebo audiovizuálnou formou rôzne tradície a zvyky na jeseň, nacvičovanie goralských piesní a tancov. 
            Vystúpenie pri príležitosti mesiaca Október - mesiac úcty k starším. Vďaka projektu sme si s deťmi ľahšie mohli nacvičiť piesne, tance, ukázať zvyky a tradície. Následne sme vystúpili s pásmom - Dožinkové slávnosti na posedení pre dôchodcov. Vystúpenie sme obohatili o krásne krojované sukne a goralské klobúky, ktoré sa nám taktiež podarilo získať z projektu.
            Ďalšou aktivitou boli tvorivé dielne so starými rodičmi, kde sme sa oboznámili s najtradičnejšími remeslami u nás. Pani učiteľky spolu so starými rodičmi (remeselníkmi) si pripravili kútiky zamerané na remeslá - Tkáčstvo, Hrnčiarstvo, Košikárstvo/Prútikárstvo a Rezbárstvo. Spoločne sme si najskôr prezreli prostredníctvom nového Interaktívneho displeja, ktoré remeslo sa čomu venuje a následne sme sa zahrali na malých remeselníkov. S pomocou starých rodičov sme sa priučili vybraným remeslám (viď. - fotografie a videá).

            Ďakujeme Žilinskému samosprávnemu kraju, že náš projekt bol podporený a získali sme interaktívny displej, ktorý nám bude aj počas nasledujúcich mesiacov a rokov nápomocný. Budeme prehlbovať a predovšetkým zachovávať hmotné a nehmotné kultúrne dedičstvo. Materiál na tvorivé dielne sme taktiež zakúpili s podporou ŽSK. 

          • Vystúpenie pre starých rodičov👵👴

          • Finančne podporil Žilinský samosprávny kraj

            Október je mesiac úcty k starším, obec Hladovka pre starších občanov pripravila posedenie spojené so spoločným obedom. Naši škôlkari im toto poobedie spríjemnili kultúrnym vystúpením na ľudovú nôtu - Dožinková slávnosť.  

            Vďaka projektu S Krpčekom do sveta, ktorý sme vyhrali prostredníctvom Participatívnej dotácie ŽSK sme mohli nacvičiť toto pásmo vďaka novému interaktívnemu displeju. Ďakujeme Žilinskému samosprávnemu kraju, že finančne podporil náš projekt. Taktiež sme obohatili vystúpenie o nové goralské klobúky pre chlapcov a goralské sukne pre dievčatá, ktoré boli zakúpené tiež z projektu. 

          • Turistická vychádzka 🍁🍂👣

          • Dňa 06. 10. 2022 sme sa vybrali na turistickú vychádzku za dedinu. Cesta nám príjemne ubiehala, obdivovali sme krásnu panorámu Hladovky a jesennú prírodu. Chvíľu sme si oddýchli, načerpali nové sily a lienkova trieda sa vybrali späť. Slniečkova trieda pokračovala ďalej, aby si pustili na kopci šarkanov. S peknými zážitkami sme sa šťastlivo vrátili do škôlky. 

          • Informácie ku začiatku školského roka 2022/2023

          • ​​​​​​

            ​​​​Riaditeľstvo ZŠ s MŠ v Hladovke vám oznamuje:

            Prevádzka MŠ začína 05. 09. 2022 o 6.30 hod. do 16.00 hod. Pri príchode do MŠ si rodičia novoprijatých detí vytlačia a podpíšu potvrdenie o bezpríznakovosti a bezinfekčnosť viď príloha. Rodičia ostatných detí si tlačiva vyplnia cez edupage ako po iné roky.

            Dieťa do MŠ potrebuje:

            malé deti  - pyžamko s plátenným vreckom, pohár na pitný režim, pevné prezuvky- nie kroksy, ani šľapky

            veľké deti - pevné prezuvky- nie kroksy, ani šľapky, 2 ks pohárov – na pitný režim a na umývanie zúbkov, zubná pasta, zubná kefka, úbor na cvičenie – krátke nohavice, ponožky a tričko v plátennom vrecúšku

            všetky deti – celý balík hygienických vreckoviek.

            Zároveň oznamujeme rodičom, že dňa 07. 09. t. j. streda o 15.30 hod. sa uskutoční rodičovské združenie. Žiadame všetkých o účasť nakoľko sa koná len raz za rok.

            Prosíme vás zabezpečte si svoje deti tak, aby neboli prítomné na rodičovskom združení.

            Pokyny od vedúcej ŠJ:

            V prílohe si nájdete prihlášku na stravovanie, prosím stiahnite si ju, vyplňte a prineste ju v pondelok (05.09. 2022) vedúcej ŠJ.

             

             

          • Rozlúčka s predškolákmi ❤️👩‍🎓🏫

          • AHOJ ŠKOLKA - ŠKOLA VOLÁ  

            Jún je posledným mesiacom školského roka. Neodmysliteľne sa s ním spája aj rozlúčka s predškolákmi, ktorí od septembra prekročia brány základnej školy. Aj v našej materskej škole sa 29. júna konala slávnostná rozlúčka s našimi predškolákmi. Spoločne sme si zaspievali a zatancovali, deti dostali odmeny a pohostili sa zmrzlinovými pohármi. Všetkým predškolákom prajeme veľa úspechov v základnej škole. 

          • Deň vody s hasičmi 23. 06. 2022

          • Dňa 23. 06. 2022 pre nás pripravili hasiči z DHZ Hladovka príjemné dopoludnie. Oboznámili nás s hasičskou technikou a výstrojom. Upozornili na možné nebezpečenstvo ohňa a jeho následky. Pomáhali sme s rozkladaním hadíc a hasením ohňa. Veľmi pekne ďakujeme Dušanovi Bušovi a Milanovi Maslákovi.

          • Opekačka s rodičmi 14. 06. 2022

          • Dnes v poobedňajších hodinách sa konala opekačka s rodičmi. Veľmi pekne ďakujeme všetkým,

             ktorí sa zúčastnili a spríjemnili toto naše stretnutie.

          • Návšteva MŠ v Suchej Hore 14. 06. 2022

          • Dňa 14. 06. 2022 sme sa vybrali na návštevu do  materskej školy v Suchej Hore. Počas cesty sme museli zdolať menšie prekážky. Čakalo nás príjemné prekvapenie v podobe občerstvenia od starkej Dominika Šuvadu, ktorá nám napiekla medovníčky. Zahrala na harmonike a spolu sme si aj zaspievali.

            Pokračovali sme do MŠ. Privítali nás milé pani učiteľky a deti. Spoločne sme sa zahrali a zaspievali si. Cestu späť sme si už skrátili autobusom.

          • Okolo Tatier 10. 06. 2022

          • Dnes 10.6.2022 sa začal 54.ročník cyklistickej akcie Okolo Tatier 2022, preto sme sa aj my zo škôlky presunuli na hlavnú cestu, kde sme hlasnými pokrikmi, potleskom a skandovaním povzbudzovali všetkých účastníkov k lepším výkonom. Reakcie účastníkov boli veľmi pozitívne a časť ich náročnej cesty sme im takýmto spôsobom určite spríjemnili.

          • Deň detí 06. 06. 2022

          • Tohtoročný MDD bol v našej škôlke opäť raz nezabudnuteľný. Pani učiteľky z našej škôlky sa realizovali naplno a pripravili program plný zábavy, hier, súťaží a zaujímavých aktivít. Hľadali sme poklad a riešili úlohy. Spoločne sme tento deň zakončili diskotékou a sladkou odmenou.

          • Májové okienko do MŠ

          • Mesiac máj sme začali sviatkom  našich mamičiek, spoločne sme im pripravili besiedku. Spoznávali sme rastliny: záhradné, liečivé a lúčne.  Oboznámili sme  sa so živočíchmi okolo vody, niektorými druhmi hmyzu.

             

          • Deň matiek 18. 05. 2022

          • Najväčším šťastím pre dieťa je mať dobrú, milú, nežnú a starostlivú matku.

            Druhá májová nedeľa sa už tradične vo svete oslavuje ako Deň matiek.

            Aj v našej materskej škole sme si pripomenuli tento sviatok dňa 18. mája 2022.

             Pre naše mamičky sme pripravili milé prekvapenie. Kyticou básničiek, riekaniek, ale aj spevom a tancom sme naše mamičky potešili a pozdravili.

            Nech je vyjadrením vďaky za vašu lásku, starostlivosť a obetavosť.

          • Divadielko Zlaté kura 09. 05. 2022

          • Dňa 9.mája 2022 sme sa zúčastnili krásneho divadelného predstavenia pod názvom Zlaté kura. Predstavenie sa nám veľmi veľmi páčilo, čomu nasvedčovalo aj aktívne zapájanie sa do deja príbehu.

          • Aprílové okienko do MŠ

          • Mesiac apríl sme začali Veľkonočnými sviatkami a ich tradíciami, ktoré sme si spoločne v MŠ priblížili. Nasledovalo spoznávanie lesa a lesných zvierat. Rozlišovali sme živú a neživú prírodu.

          • Zápis do 1. ročníka 26. 04. 2022

          • Dňa 26. 04. 2022 po dlhej odmlke sa predškoláci priamo zúčastnili zápisu do 1. ročníka, ktorého témou bola rozprávka Soľ nad zlato.

            Na úvod nás privítala pani zástupkyňa, nasledoval program predškolákov. Žiaci základnej školy  im na oplátku zahrali divadielko. Pokračovali sme do rozprávkovej krajiny - triedy - v ktorej našich predškolákov čakali rôzne úlohy. Po ich zvládnutí dostali krásny darček a  aj vstupenku do prvého ročníka.

          • Hviezdička v MŠ 01. 04. 2022

          • Dňa 01.04. 2022 sme v našej MŠ usporiadali súťaž v recitovaní pod názvom  HVIEZDIČKA.

            Súťaže sa zúčastnili všetky deti, ktoré chceli recitovať.

            V lienkovej  triede sa umiestnili tieto deti:

            1. miesto : Oliver Kratoň

            2. miesto: Pavol Šikyňa

            3. miesto: Viktória Planietová

            V slniečkovej triede sa umiestnili tieto deti:

            1.miesto: Tobiáš Buš

            2. miesto: Matúš Blaha

            3. miesto: Vanesa Brnušáková

            Všetkým srdečne gratulujeme.

          • Marcové okienko do MŠ

          • Mesiac marec je venovaný knihám a preto aj my v MŠ sme v deťoch  zvyšovali záujem o knihy. Rozvíjali sme  schopnosti  a zručnosti, ktoré predchádzajú čítaniu a písaniu. Zdokonaľovali sme  výslovnosť, detskú tvorivosť,  myslenie  a sebavyjadrovanie. Čítali sme si rozprávky, hrali divadielko.

            Poznávali sme znaky jari, oboznámili sme  sa s domácimi zvieratami a ich mláďatkami,

          • Februárové okienko do MŠ

          • Prostredníctvom cielených edukačných aktivít sme spoznávali ľudské telo. Utvárali sme v deťoch  pozitívny postoj k svojmu telu a vysvetlili sme si ako fungujú jednotlivé orgány.

            V ďalšom týždni sme si priblížili zimné radovánky a športy. Cez rôzne aktivity, deti spoznávali význam športu pre zdravie.

             V treťom týždni sme sa porozprávali o zvykoch a tradíciách v našej dedine cez fašiangy a Turíce. Tento týždeň sme zakončili karnevalom v našej MŠ.

             Mesiac február sme ukončili témou Vševedko, kde sme si zopakovali všetko čo sme sa doteraz naučili.

    • Kontakty

      • Materská škola ZŠ s MŠ Hladovka
      • Tel.: + 421 910 397 269
      • Hladovka 47 027 13 Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje